מהחיטה אל הלחם

שדות החיטה כבר הזהיבו אל מול התבור, וזה הזמן לתפוס מגל ולהביא את העומרים אל הגורן
חכמינו אמרו: "כמה יגיעות יגע האדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, וזרע, וקצר, ועימר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה ואחר כך אכל"

אנו במוזיאון בעין דור מזמינים אתכם לחווייה רב חושית שבה תוכלו להכיר את הווי החיים סביב הגורן, להתנסות בשלבי הכנת הלחם כמו בימי קדם ולהיחשף לניבים ופתגמים ה"יוצאים מן הכלים".

תכנים ואמצעים:

קציר במגל בשדה, דייש בגורן, טחינה באבני ריחיים ואפיית פיתות על הסאג'
והחיטה צומחת שוב- מחזוריות, עונות השנה
"לשבת על המדוכה"- הכרות עם הניבים והפתגמים ה"יוצאים מן הכלים"

מה בסוף:

עובדים, מזיעים, טועמים ונהנים
הפעילות מתאימה לכל הגילאים